Reiseruten

i 1862

i 2003

Stedene

Topper i Jotunheimen

11. juli 2003 - Bøverdalen

RøisheimRøisheim
Her hadde vi så smått tenkt å svippe innom å ta en kopp kaffe, men på Røisheim er de tydeligvis skit lei av turister som bare stikker innom. Skiltet utenfor var i alle fall ikke noen invitasjon til å stikke innom en snartur. Noen av disse bygningene lå her allerede da Ibsen passete den 4. juli 1862.

Røisheim var forresten lenge utgangspunkt for turer til Galdhøpiggen. Det var en skikkelig lang tur: De som ville ta turen måtte stå opp klokka fire på morgenen og kom ikke tilbake før klokka ett om natten. 21 timer på tur er litt i heftigste laget for to moderne byborere. Vi hadde i stedet sett for oss å ta den mye kortere turen opp fra Spiterstulen.

BøverdalenBøverdalen
Været blir etterhvert skikkelig bedritent. I det vi tar av fra hovedveien for å følge den gamle veien gjennom Bøverdalen mot Prestseter regner det som f.. .

RegnEtter å ha vært en snartur ute av bilen for å betale bompenger finner vi ut at det er best å holde seg under tak. Vi ser ikke en kjeft og er derfor ikke sikre på om vi faktisk finner fram til Prestseter. Egentlig er ikke det så farlig, Ibsen og følget skulle ha en lang marsj dagen etter og brukte nok tiden her til å hvile.

Det viktigste er at vi følger riktig rute over fjellet, skjønt det varer ikke så lenge det heller for etter en stund tar veien av fra den gamle stien. Vi kjører inn på hovedveien igjen og satser på å finne sporet etter Ibsen lenger fremme på Sognefjellet.

J H & P O M - Mediesenteret 2003