Reiseruten

i 1862

i 2003

Stedene

PeerGynt.no

7. juli 2003 - Gålå

Ved GålåFor å komme til Gålå kjører vi den såkalte Peer Gynt-vegen. Kjører etterhvert for langt og vi finner aldri friluftsteateret, men vi fikk tatt noen bilder ved vannet.

Egentlig har vi litt problemer med å skjønne hvorfor Peer Gynt spelet arrangeres her. Det jo pent her, men ingen av sagnene om Per Gynt er knyttet til vestsiden av Gudbrandsdalen. Når vi ser skiltet til hotellet skjønner vi at plasseringen av scenen for spelet kanskje har mer praktiske årsaker. Det er på denne siden av dalen det er best lagt til rette for turisme. Egentlig spiller det vel ikke så stor rolle heller, å knyttet skuespillet om Peer Gynt til bestemte plasser betyr kanskje ikke så mye uansett, han er en figur som hører hjemme alle steder og ingen steder på same tid.

Ved GålåFriluftsteater har siden 1989 vært hovedattraksjonen ved Peer Gynt stevnet på Vinstra. Skuespillet begynner med Bryllupet på Hegstad i det bryllupsgjestene kommer roende over vannet mens orkesteret spiller ”Morgenstemning”, et av musikkstykkene som Edvard Grieg skrev på oppdrag fra Henrik Ibsen.

Vi drar videre ned til Vinstra. På tide å begynne å se seg om etter et sted å overnatte.

Kommentar:

 

J H & P O M - Mediesenteret 2003