Reiseruten

i 1862

i 2003

Stedene

25. juni 1862 - Moshus

Ibsen tok en relativt kort etappe den første dagen. Allerede i to-tiden stoppet han ved Moshus, en skysstasjon som lå like nedenfor Øyer kirke. Her hadde han avtalt å møte vennen Anders Isachsen.

Fisker ved fossVennen var imidlertid ikke på Moshus og Ibsen benyttet i stedet ettermiddagen til å fiske nede i Gudbrandsdalslågen. På kvelden traff Ibsen i stedet nok en svenske. Ibsen tok en reprise på gårsdagens tabbe og trodde at denne svensken i alle fall måtte være grev Snoilsky. Han tok feil denne gangen også.

I dag er det ikke like mye fres over fossen, men ved Moshus er det fremdeles mulig å ta storfisk i Gudbradsdalslågen. Om Ibsen fikk fisk vet vi ikke, men han ble på Moshus til dagen etter, da Isachsen kom. De to reiste sammen videre til Elstad i Ringebu.

Kommentar

Vennen Isachsen
Andres Isachsen hadde vært skuespiller ved Det norske Theater i Bergen mens Ibsen jobbet der som instruktør. Begge var glade i å gå på tur og mens de bodde i Bergen hadde nok Ibsen og Isachsen vært på flere lange fotturer sammen. De må i alle fall ha kommet rimelig godt overens for da Ibsen begynte å jobbe ved Kristiania norske Theater ble Isachsen med.

J H & P O M - Mediesenteret 2003