Reiseruten

i 1862

i 2003

Stedene

7. juli 2003 - Sulseter

Varm bilDet er varmt, bakkene over Nordgard Hågå er bratte og når vi kommer opp til bommen er motoren nær kokepunktet. Etter bommen blir det imidlertid flatere og vi kommer oss etterhvert opp til Sulseter. Der er det et ridesenter med mange folk, men vi får heldigvis booket en ledig hytte.

Hester på SulseterDet er nesten rart at det ikke finnes noen skikkelig saftige historier om hestekarer i Peer Gynt. Peer må jo ha vært den ultimate hestehandler. Kanskje er det fordi Ibsen aldri møtte folk som handlet med hest? Ikke vet vi.

FluefiskerVi har kommet til kvelden den 7. juli og overnatter på Sulseter. Vi pakker ut tingene våre og stikker en tur opp i fjellet på fisketur. Fisken spretter livlig, men vi er nok ikke flinke nok med fluestanga.

Per Ole tar på seg Ibsen-kostymet og Jon lover å fikse skjegg denne gangen også, men i motsetning til på Maihaugen holder han ikke ord denne gangen.

På veien ned oppdager vi en hund som går alene. Synes det var litt rart ettersom det går mye sauer i fjellet, men hunden oppførte seg eksemplarisk.

Vi tar kvelden. I morgen skal vi rundt Peer Gynt setervei.

J H & P O M - Mediesenteret 2003